Poeter.se är ett fantastiskt koncept för alla oss som älskar poesi. Det är en digital plattform där poeter kan självpublicera sina dikter och nå ut till tiotusentals läsare varje månad. Då och då anordnas skrivtävlingar där man kan vinna publicering i de populära antologierna och diktböckerna.

Det finns ingen mobilapp till Poeter.se men då plattformen är uppdaterad enligt den senaste webbtekniken laddar den smidigt i mobilen. Detta gör att du kan använda sajten precis som du skulle använda ett bloggverktyg, men med skillnaden att du skriver poesi på mobilen i stället för blogginlägg.

Skriva poesi på Poeter.se

Så hur blir du en av poeterna på svenska Poeter.se? Du behöver först bli medlem. Det här kan du bli gratis – eller så kan du betala en årsavgift för att bli premiummedlem och få ytterligare finesser på ditt konto. Vilket av medlemskapen du än väljer får du tillgång till publiceringsverktyget och plattformen där du kan kommentera de andra poeternas dikter och skaffa lyrikvänner.

Man skulle kunna beskriva Poeter.se som ett Facebook för poeter. När du väl har publicerat din text visas den upp på plattformen och de andra medlemmarna kan nu kommentera den. Du kan i din tur kommentera andras dikter och texter. Förutom att kunna visa upp dina alster får du alltså chans att lära känna personer med samma intresse som du har.

Många svenska poeter har börjat skriva på Poeter.se

För de allra flesta som skriver poesi – skönlitteratur överhuvudtaget – kan det vara väldigt jobbigt att visa upp det man gjort. Många texter stannar i byrålådan. Poeter.se har minskat tröskeln för många författare, gjort dem vana vid konstruktiv kritik, publicitet och att ta för sig. Precis så som många bloggare successivt har skrivit sig till ett kändisskap har många svenska poeter börjat sin bana på denna plattform.

Om du hellre vill läsa än skriva lyrik surfar du bara in till plattformen via browsern i mobilen och botaniserar bland de otaliga texterna som finns där.